Social Media Marketing

Bij iedereen zit dagelijks op Social Media platformen, zoals Instagram, Facebook, Snapchat en Whatsapp. Social Media wordt gebruikt door alle leeftijdsgroepen, mannen en vrouwen en kent daarbij ook vele mogelijkheden voor bedrijven om hier slim op in te spelen. Facebook heeft bijvorbeeld in Nederland al 9 miljoen actieve gebruikers. Tijd om te investeren in Social Media Marketing.

Waarom is Social Media marketing zo belangrijk?

Social Media is de afgelopen jaren booming geworden. Platformen als Instagram, Facebook, Linkedin, Whatsapp en Snapchat hebben wereldwijd miljoenen gebruikers aan zich gebonden. Door de vele gebruikers is het daarom ook een uiterst interessant online marketing kanaal om jouw merk / bedrijf op de kaart te zetten en kennis te laten maken met jouw producten en/of diensten. Jouw doelgroep bevindt zich op Social Media. Daarom is het zo belangrijk dat jouw bedrijf hier ook zichtbaar is. Hiermee geef je jouw visitekaartje organisch weg aan potentiele klanten.

Enkele onderdelen zijn Facebook Advertising, Instagram Advertising voor B2C en Linkedin Advertising voor B2B.

Goede content is de key voor Social Media marketing

Content bepaald of de gebruikers ook op jouw pagina blijven en/of zij zich ook daadwerkelijk binden aan jouw bedrijf. Op websites besluit de bezoeker binnen 3 seconden of hij/zij blijft terwijl dit op social media niet anders is. Als je content aanspreekt, kijkt men verder en toont de bezoeker interactie. Zorg er dus voor dat content prikkelt. Beeld en geluid helpen dus vaak ook beter ten opzichte van tekstuele berichten. Interessante content wordt dan ook vaker gedeeld en geliked, waardoor het bereik van de post wel miljoenen weergaven kan realiseren.

  • Zorg voor content dat prikkelt. Mensen komen op social media om te ontsnappen aan de drukke realiteit. Probeer dus leuke, opvallende of grappige content te genereren.

  • Varieer tussen verschillende dagen en tijden in de week. Test op welke tijdstippen je de beste respons krijgt.

  • Zorg voor interactie met je volgers. Stel ze bijvoorbeeld een vraag in jouw bericht. Hoe meer mensen reageren op je bericht, hoe meer andere personen jouw post zullen zien. Reageer zelf ook altijd op opmerkingen!

  • Probeer advertenties uit in Facebook. Sinds een nieuwe algoritme update van Facebook krijgen bedrijfspagina’s een stuk minder zichtbaarheid. Door middel van betaalde advertenties kan jij heel specifiek targeten op jouw doelgroep en vergroot je jouw zichtbaarheid.

Social Media Marketing door Online Brains

Online Brains is een specialist op het gebied van social media marketing. Naast toonaangevende resultaten is het onze passie om een kanaal verder te laten groeien door middel van leuke content. Het uitbesteden van Social Media is slim als je geen tijd (en kennis) hebt. Onze Social Media experts hebben de juiste kennis en ervaring om een goede contentstrategie uit te werken voor een goede organische groei en mooie posts. Naast social media marketing bieden wij ook zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA) aan. Neem vandaag contact met ons op voor de mogelijkheden.