Wat is een meta tag?

Meta tag

Een meta-tag is een regel html-code waarmee extra beschrijvende informatie kan worden toegevoegd aan een webpagina, die niet zichtbaar is voor de bezoeker. Metatags zijn het meest bekend vanwege hun gebruik door zoekmachines. De bekendste metatags zijn die voor het toevoegen van zoekwoorden (keywords) en een omschrijving (description) aan de pagina.

De opgegeven keywords werden in het verleden door zoekmachines gebruikt bij het samenstellen van zoekresultaten, maar deze zijn in onbruik geraakt. Het toevoegen van meta-keywords aan de website is niet meer nodig, zoekmachines halen deze zelf uit de content van de website.

Meta description

De meta-description is nog wel relevant voor zoekmachines als Google. Deze tekst wordt in veel gevallen getoond als korte beschrijving van de pagina bij het zoekresultaat. Een pakkende meta-description van maximaal 155 tekens en voorzien van enkele zoekwoorden kan er voor zorgen dat een website beter opvalt tussen de andere zoekresultaten.

Een andere relevante metatag is een tag om het indexeergedrag van crawlers van zoekmachines te beïnvloeden, onderdeel van de robots exclusion standard. Door een metatag toe te voegen met de naam viewport wordt ingesteld op welk formaat de pagina wordt geopend en in hoeverre bezoekers mogen inzoomen en uitzoomen.

Contact opnemen
GRATIS SEO SCAN T.W.V. €450

Waarom Online Brains?

  • 85% van de websites die wij analyseren loopt omzet mis

  • Bewezen Succesformules

  • +10 jaar ervaring in Online Marketing

  • Scherpe Prijzen

  • Persoonlijke Online Marketing Consultant

  • Maandelijks opzegbaar

Onze diensten

Klanten waarvoor wij hebben gewerkt

Onze werkgebieden

Noord-Holland

Zaandam
Amsterdam
Haarlem
Hoofddorp
Beverwijk
Zaandijk
Koog a/d Zaan
Heemstede
Purmerend
Uitgeest

Zuid-Holland

Den Haag
Rotterdam
Leiden
Zoetermeer
Scheveningen
Delft
Katwijk
Gouda