Wat is een meta title?

De meta title / title tag

De title is niet een echte meta tag, maar een html tag. Deze wordt om deze reden ook wel title tag genoemd. Het schrijven van de meta title is onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Een juiste meta title kan er namelijk voor zorgen dat je website hoger scoort in Google. Het is slechts een korte zin, waar dus wel degelijk aandacht aan besteed moet worden.

Waarom is de meta title zo belangrijk?

Aan de meta title worden zogenoemde tags toegevoegd. Dit zijn sleutelwoorden die aangeven waar de tekst over gaan. Daarom staat de meta title ook wel bekend als de meta tag title of meta title tag. Deze meta title wordt getoond in de zoekresultaten, en wordt hierbij blauw onderstreept. De zoekwoorden waarop de bezoeker heeft gezocht worden vetgedrukt. Dit is dan ook precies de reden waarom het belangrijk is om zoekwoorden toe te voegen aan de meta title. Google hecht hier waarde aan, hoe relevanter de zoekwoorden of termen zijn voor bezoekers hoe hoger je scoort in Google.

Niet alleen voor Google is de meta title belangrijk, ook voor bezoekers is deze van belang. Zij kunnen namelijk in een oogopslag zien waar de website over gaat. De meta title zorgt er vaak voor dat mensen op jouw website klikken, of juist verder gaan kijken. Daarom is het belangrijk om ondanks het toevoegen van zoekwoorden wel een kloppende zin te hebben die goed leesbaar is voor bezoekers.

Lengte meta title

De lengte van de meta title is maximaal 65, maar het best is om 50 karakters aan te houden. Hierdoor zorg je ervoor dat de juiste meta title altijd weergegeven wordt.

Contact opnemen
GRATIS SEO SCAN T.W.V. €450

Waarom Online Brains?

  • 85% van de websites die wij analyseren loopt omzet mis

  • Bewezen Succesformules

  • +10 jaar ervaring in Online Marketing

  • Scherpe Prijzen

  • Persoonlijke Online Marketing Consultant

  • Maandelijks opzegbaar

Onze diensten

Klanten waarvoor wij hebben gewerkt

Onze werkgebieden

Noord-Holland

Zaandam
Amsterdam
Haarlem
Hoofddorp
Beverwijk
Zaandijk
Koog a/d Zaan
Heemstede
Purmerend
Uitgeest

Zuid-Holland

Den Haag
Rotterdam
Leiden
Zoetermeer
Scheveningen
Delft
Katwijk
Gouda